Индустриални новини

Въведение в ежедневната употреба и поддръжка на дроселни клапани

2021-07-17
Предпазни мерки задроселова клапаинсталация
Installation environment: Theдроселова клапа can be used indoors and outdoors, but in corrosive media and rust-prone occasions, the corresponding material combination should be used.
Място за инсталиране: Трябва да се инсталира на място, което може да се работи безопасно и е лесно за поддръжка, проверка и ремонт.
Surrounding environment: temperature -20℃~+70℃, humidity below 90%RH. Beforeинсталация, check whether the valve meets the operating conditions and use requirements according to the nameplate mark on the valve. Note: The дроселова клапа does not have the ability to resist high pressure difference. Do not let theдроселова клапа open or continue to circulate under the high pressure difference.

Beforeинсталация, please remove the dirt and oxide scale in the pipeline. When installing, please note that the flow direction of the medium should be consistent with the flow direction arrow marked on the valve body.

Подравнете центъра на предните и задните тръбопроводи, направете паралелните съединения на фланеца и затегнете равномерно винтовете. Имайте предвид, че пневматичнатадроселова клапане трябва да има прекомерно напрежение на тръбите, генерирано върху контролния клапан на цилиндъра. В зависимост от размера и теглото на клапана за управление на цилиндъра осигурете подходяща опора и фиксиране върху тръбопровода или върху основното тяло.
Съображения за поддръжка
Ежедневна проверка: проверявайте за течове, необичаен шум, вибрации и др.
Редовна проверка: Редовно проверявайте клапаните и другите компоненти на системата за течове, корозия и задръстване и поддържайте, почиствайте и отстранявайте праха и премахвайте остатъчните петна.
Проверка на разлагането: Клапанът трябва редовно да се разлага и ремонтира. По време на разлагането и основния ремонт частите трябва да се измият отново, да се отстранят чужди предмети, петна и петна от ръжда, да се подменят повредени или износени уплътнения и уплътнителната повърхност. След основния ремонт клапанът трябва отново да бъде подложен на тест за налягане на водата. , Може да се използва повторно, след като бъде квалифициран.
Ако по време на проверката на пневматиката се установи изтичане на течностдроселова клапа, моля, не докосвайте и не доближавайте с ръце клапата за управление на цилиндъра, докато не се потвърди безопасността.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept